Benyt parterapi til at lære at kommunikere

Nybagte forældre kan skabe problemer i parforholdet

Hvis du er nybagt forældre, kan det måske overraske dig, hvor meget tid det i virkeligheden kræver at have ansvar for et anden menneske. At få et barn vender tingene på hovedet, og det kan være svært at være i denne undtagelsestilstand, da denne ofte medfører, at man kommer til at forsømme andet i ens liv, såsom ens parforhold. Denne livsforandring medfører, at de fælles og individuelle ønsker, som parforholdet tidligere baserede sig på, pludselig bliver sat i anden række, og du kan derfor komme til at se parforholdet i et helt nyt lys.

Anbefalinger til god kommunikation

Når I befinder jer i en tilstand af søvnunderskud og træthed, ender I hurtigere ud i diskussion end normalt. Noget, der kan være vigtigt at huske i dette henseende, er derfor, at jeres uenighed typisk er opstået på baggrund af et fælles problem, hvilket I skal fokusere på at løse i stedet for at pege fingre ad hinanden.

Af det følgende kan I se nogle anbefalinger til, at I kommer godt igennem den hårde tid:

  • Bevar den gode tone
  • Have respekt for hinandens holdninger
  • Sig undskyld, hvis en af jer siger noget, der sårer den anden

Kom jeres problemer til livs med parterapi

De fleste problemer i parforholdet skyldes ofte dårlig kommunikation, hvorfor parterapi kan være anbefalelsesværdigt, hvis I ønsker bedre at kunne forstå den anden part i forholdet. Hvis I bor i Vejle-området, er der mulighed for at tage denne parterapi i Vejle.