Derfor bør du skrive dit barn op til kostskole

Hvad er en kostskole?

Når du går på kostskole, bor du ikke hjemme – nej – her bor du på kostskolen! Der kan være adskillige grunde til, at du har valgt det, og alle grunde er lige gode: nogle kan simpelthen ikke passe skolegangen derhjemme andre har brug for at opleve et mere socialt fællesskab og nogle forældre har simpelthen bare alt for travlt, til at passe på ungerne. På en kostskole passer du din skolegang uden problemer og lærer at deltage aktivt med andre børn og unge både i skoletiden og i fritidslivet. På en kostskole er der plads til seriøs personlig udvikling!

Hvorfor er det godt for dit barn at komme på kostskole

Der er altså en glidende overgang mellem hjemmelivet og skolelivet på kostskolerne, der gør det et attraktivt valg for de unge. På en kostskole skabes der god sammenhæng i elevernes hverdag, der klæder dem godt på til videre uddannelse og et socialt fællesskab ude i samfundet. På en kostskole er der faste voksne kontaktpersoner, og der altid en voksen tilstede, der tager ansvar for det enkelte barn. Undersøgelser viser også, at størstedelen af de elever, der har gået på kostskole, er enten i gang med eller afsluttet en uddannelse som 25-årig. Omkring hele 72% er faktisk selvforsørgende af tidligere kostskole elever efter at have rundet 25-år. En kostskole er altså et veloplagt alternativ, for de, der gerne vil have en udfordring og blive klogere på både verden og sig selv!

Hvorfor er det vigtigt at skrive dit barn op i god tid

Det er altid en rigtig-rigtig god ide at for skrevet dit barn op i god tid, sådan at du er sikker på, at de har en mulighed for at komme ind på de gode og meget eftertragtede kostskoler i Danmark. På Høng Gymnasium & HF tilbyder de også et tilbud til at gå op kostskole, der sikrer dig et unikt fællesskab og et lærerigt miljø. Der er plads til alle her, om du er lokal eller kommer langvejs. Det er en lækker mulighed for at udvikle sig personligt og fagligt, og opleve en lidt anderledes hverdag, der klart vil styrke både dine styrker og svagheder!