Posted on

Der er mange årsager til, at det kan være en god idé, at dit barn får et kæledyr. Studier viser, at børn der vokser op med dyr udvikler en bedre evne til at udvise empati. Desuden vil børn der vokser op med dyr i hjemmet også udvikle en større respekt for dyr generelt – lære hvordan man opfører sig overfor dyrene, samt hvordan man aflæser dyrenes kropssprog. Som barn kan et kæledyr også blive en god ven, som man kan tale med om sin dag og fortælle hemmeligheder til.

Tre børnevenlige kæledyr

  • Hund – En hund er altid glad og vil være som et ekstra familiemedlem. Børnene kan sagtens hjælpe med at fodre, fylde vand i vandskålen og hjælpe med at gå tur, samt vil børnene også elske at lege og kaste bold med hunden.
  • Kanin – En kanin kan både være ude og inde, og den kan blive helt tam, hvis man husker at kæle med den. De er nemme at fodre med mælkebøtter og gulerødder, hvilket børnene vil elske at hjælpe med.  
  • Fugl – En fugl som kæledyr kan være en lidt mindre mundfuld at passe end større dyr. Fuglen er også nem for børnene at hjælpe med at passe og flotte at kigge på.

Dyrelægebesøg er forældrenes ansvar

Det er vigtigt at huske på, at selvom børnene siger, at de gerne vil tage det fulde ansvar for dyret, er det ikke realistisk. Forældrene har stadig det overordnede ansvar for at tage dyret til dyrelæge, samt sikre at dyret får den rette næring og motion.