|

Derfor skal du tage dine børn i teatret

Mørket falder på, tiden går i stå, og de mange lukkede udendørs aktiviteter kan gøre børn ængstelige. I denne tid kan det være en god ide at bruge denne tid fornuftigt og gøre noget, som hele familien kan nyde sammen. Her vil vi anbefale børnene at få tilført noget kultur ved at gå i børneteater – det er der også mange fordele ved, som vi vil præsentere for dig.

Frigørende kultur og værdsættelse

Når du sætter et barn foran et TV, med en bog eller hører om din dag, får de fortalt historier:  fiktive fortællinger, som børn kan blive helt opslugt af. Det samme sker i et børneteater. Her opsættes nye og gamle fortællinger, som alle kan sætte sig ind i historien. At udsætte børn for teatret i en ung alder, giver dem større værdsættelse for kunst og kultur. Og med fortællinger kommer også karakterer: vi kan leve os ind i fiktive karakterer, fordi de ikke er os. Dog kan de fortælle meget om hvem man er; hvis dit barn selv har problemer med at finde sig selv, kan introduktionen til fiktive karakterer være vejen frem mod at føle sig forstået og værdsat. At gå i børneteater kan lede til udvikling af kompetencer for dig og dit barn.

Udvikling af kompetencer

Hvis dit barn er kreativt anlagt, kan børneteatret stimulere dele af hjernen. Vores hjerne er opdelt i den venstre halvdel, som er logisk tænkende, men vi har også den højre hjernehalvdel, som har fokus på kreativitet og sprog. Kompetencer i højre halvdel kan børneteater imødekomme, da fortællinger og kommunikationen under stykket kan give børn en ramme for, hvordan man kan formidle følelser og stemninger. Det bliver del af en værktøjskasse, som dine børn jævnligt gør brug af i det daglige. Skuespil er en måde at lære empati på for børn, så de kan sætte sig ind i andres situation – en værdifuld egenskab, som aldrig ikke er brugbar. Hvis dit barn ender med at falde for teatret, kan de blive en del af ensemblet – her kan dit barn få et fælleskab med lige så kreative, krøllede hjerner. De lærer at samarbejde, være en gruppe og at gøre et stykke arbejde godt. Der er derfor mange fordele ved at tage dit børn med i børneteater og lade dem være en del af miljøet – det er også en måde at holde kunst og kultur ved lige ved at lade den nye generation få det ind i en tidlig alder.