Efterskoler med esport på skemaet

Esport er blevet et mere udbredt og populært fænomen i Danmark de seneste år. Populariteten skyldes nok især CS:GO. holdet Astralis’ fremragende præstationer, som har fået flere og flere unge mennesker til at drømme sig til en professionel karriere inden for esport. Derfor udbyder mange efterskoler rundt om i landet også esport som en seriøs linje på fod med de klassiske håndhold- og fodboldlinjer. 

Spil der udbydes på esport-linjerne

Det varierer hvilke spil, de forskellige efterskoler tilbyder eleverne at spille og dermed få undervisning i på linjerne. Men de oftest udbudte spil på er dog bl.a.:

  • Fortnite: Dette spil er et samarbejds- og overlevelsescomputerspil, hvor man spiller i enten hold mellem 2 til 4 eller alle mod alle. Spillerne har mulighed for at samle forskellige ting til at bygge fort, samtidig med at de forsøger at skade hinanden.  Det handler om at overleve og være den eller de sidste spillere på banen.
  • Overwatch: Dette spil er et skydespil med to hold bestående af seks spillere på hvert hold, der kæmper mod hinanden.  Hver spiller har hver deres evner og roller.
  • CS:GO: Dette spil er et skydespil, hvor to hold dyster mod hinanden – anti-terroristerne mod terroristerne.  Man kan selv stille hold eller få computeren til at generere automatiske hold.
  • Fifa: Dette spil er et af de førende fodboldspil. Du kan selv sammensætte dit drømmehold eller spille i de største klubber i fodboldverdenen.

Der er altså en masse at opleve og lære på en e-sport efterskole.