Gode råd til hvordan du lærer dit barn matematik

Har du selv glemt regnereglerne?

Var du ikke selv den skarpeste til areal- og brøkregning i folkeskolen, eller føles det blot som 100 år siden, du sidst sad med regnestykker foran dig, er der ikke noget at sige til, at du synes det er svært at skulle lære dit barn matematik.

Det er mange, der aldrig bruger matematik i sin dagligdag, så der skal altså graves dybt, når der skal forklares ligninger eller læres andre matematiske regler videre til børnene. Ikke desto mindre vil alle forældre jo gerne hjælpe sine børn bedst muligt, og det er naturligvis også en kæmpe fordel for børnene at kunne få lektiehjælp derhjemme.

I dette indlæg kommer vi med et par idéer til, hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn med matematikken.

Hvad kan du selv gøre?

Der findes et hav af online portaler med matematikmateriale, der kan hjælpe dit barn til en bedre matematikforståelse. Måske dit barn allerede gør brug af en bestemt portal i skolen, som I kan arbejde videre med derhjemme.

Hvis du selv har mod på at tage fat, kan du gå tilbage til begyndelsen og se helt basalt på matematikken. Hvad er svært? Hvor skal vi starte? Lav evt. små matematiklege, I kan have det sjovt med og vær først og fremmest sikker på, at I får afkodet matematikopgaverne rigtigt. Alene ordlyden kan somme tider være drilsk og skabe forvirring.

Få hjælp på Læseuniverset

Læseuniverset er en online portal, der tilbyder både matematikhjælp og meget andet. Matematikhjælpen hos Læseuniverset er altid tilpasset det enkelte barn, hvor der tages højde for barnets udgangspunkt, behov og udfordringer. Undervisninger starter ofte tilbage ved begyndelsen og sørger for, at dit barn får en god forståelse for de grundlæggende talforståelser.