Hvad er osteopati?

Osteopati kan arbejde for at skabe gode forhold for babyens udvikling efter en fødsel, hvor både mor og baby har været hårdt presset. Det er slet ikke atypisk, at der er behov for at opsøge en osteopat for at sikre, at barnet ikke har nogle traumer, som kan have indflydelse på videre udvikling. Indikationerne på, at det kan være en rigtig god idé, at opsøge en osetopat er følgende:

  • Din baby græder ustoppeligt
  • Din baby har søvnproblemer
  • Din baby har problemer med at spise
  • Din baby har kolik
  • Din baby har fordøjelsesproblemer
  • Din baby er ofte syg

Osetopati kan først og fremmest hjælpe med at finde frem til, hvorfor du oplever oplever én eller flere af ovenstående ved din baby. Dernæst hjælper osteopati med at behandle din baby.   

Behandlingen er individuel fra baby til baby

Først undersøges din baby grundigt ved hjælp at blide teknikker. Derefter igangsættes behandlingen, der består af afspænding, mobilisering af leddene mm. Oftest ses en forbedring efter de første par gange. Men det anbefales, at man indgår i et forløb af 3-6 gange, da nogle af problematikkerne også kan være tilbagevendende, hvis de ikke bliver behandlet i bunden fra start. Oftest vil behandlingen også være tværfaglig sammen med andre faggrupper så som optiker eller børnelæge.  Herudover antages det, at jo tidligere behandlingen igangsættes, jo mere effektiv er behandlingen.

Find den rette osteopat

De fleste har en osteopat i sin by eller i en by tæt på. Oftest er der osteopater tilknyttet fysioterapeutiske klinikker også, så der er stor sandsynlighed for, at der er en osteopat tilknyttet ved din egen fysioterapeut måske. Ellers anbefales det, at du undersøger internettet, der vil du oftest kunne finde ud af hvilken osteopat, der ligger tættest på dig. Husk også altid at udnyt dit netværk, det er muligt, at du har en bekendt eller veninde, der kan anbefale dig en osteopat.