Knækket mælkefortand – hvad skal du gøre?

Har du slået tænderne ind i noget, har du tygget i noget hårdt, eller har du af en anden årsag slået et stykke af dit barns fortand? Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal gøre, hvis du knækker en flig af dine tænder.

Vurder skadens omfang

Det første, du bør gøre, når dit barn har slået et stykke af sin fortand, er at vurdere, hvor stort et stykke, der er slået af. Selvom tænder er stærke, er der mange forskellige ting, der kan gøre, at noget af tanden knækker af, og det kan være i mange forskellige omfang. Derfor er det heller ikke i alle tilfælde, det kræver behandling. Er det et stort stykke, der er knækket af, bør du hurtigt gå til en tandlæge med dit barn.

Hvilken behandling får dit barn?

Når tandlægen har vurderet, hvor slemt bruddet på din tand er, vil du blive præsenteret for behandlingsmuligheder. Hvis det bare er noget af den ydre del af tanden, der er knækket af, vil tandlægen højest sandsynligt reparere det med en tandfyldning og hvis det er en mælketand venter man til mælketanden naturligt falder ud.

Hvis bruddet på tanden er større, og det også omfatter den indre nerve i tanden, vil tandlægen være nødt til at fjerne tandkar og tandvæv med en rodbehandling.

Hvis du knækker en tand, bør du søge hjælp hos din tandlæge. Tag forbi din lokale tandklinik i Vejle og få en god behandling af din knækkede tand.