Lad dine børn lege med katten

Katten – barnets bedste ven

Din kat og dit barn/dine børn kan blive bedste venner. Derfor er det også en god idé at lade børnene lege med katten, så de kan udvikle et tillidsfuldt bånd. Dette vil også utvivlsomt lære dit barn at værdsætte, respektere og holde af både katte og dyr generelt. Det er dog vigtigt, at man tager den rette tilgang til det.

Opbyg tilliden mellem barnet og katten

Tilliden mellem dine børn og dit kæledyr er der ikke af sig selv – den skal opbygges. Voldsomme og pludselig bevægelser fra barnet kan skræmme katten, og hvis katten reagerer voldsomt ved f.eks. at bide eller kradse, vil det muligvis gøre dit barn bange for den.

Vær derfor med til at vise dit barn, at rolige bevægelser og blide strøg over pelsen er vejen frem – så vil du hurtigt se et venskab blomstre.

Børnevenligt kattetilbehør

Det kan være en god ide at anskaffe noget kattetilbehør, som også egner sig godt til børn. En fjer eller en lille plysmus er ganske ufarlige for dit barn og vil på samme tid også stimulerer katten. Vent med de større stykker legetøj, da de kan medføre større og pludseligere bevægelser.