Barnets første tandlægebesøg

Barnets alder?

Har du børn, som er begyndt at få tænder, og er du i tvivl om, hvornår det egentlig er tid til det første besøg hos tandlægen? Læs med i det her blogindlæg og find ud af, hvornår det er tid til, at dit barn skal til tandlæge første gang.

Hvornår får dit barn tænder?

Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår man begynder at få sine første tænder. Nogle får allerede de første tænder, når de er omkring 4 måneder gamle, og for andre børn vil der gå længere tid. De første kindtænder kommer hos de fleste, når de er omkring et år gamle, og når børn er cirka 3 år, så vil de fleste have alle de 20 mælketænder, som børn får.

Første tandlægebesøg

Det kan være lidt forskelligt fra kommune til kommune, hvornår børn på almindeligvis er til det første tandlægebesøg. I Lolland og Falster kommune vil dit barn omkring 3-års alderen få første indbydelse til et tandlægebesøg. Hos tandlægen i Nykøbing Falster vil tænder og tandkød blive undersøgt, og I vil som forældre få gode råd om både tandbørstning, tandpleje, kost og også vejledning i forhold til barnets brug af sut, hvis dette er tilfældet.

Hvis dit barn slår tænderne slemt, er dog vigtigt, at du kontakter en tandlæge, også selvom dit barn endnu ikke er fyldt 3 år og har været til tandlæge første gang. På den måde er du sikker på, at du får gjort det rigtige med hensyn til dit barns tænder.