Posted on

Det kan være svært at holde styr på, hvad der skete de forskellige dag i påsken – både for små og store – men en måde, hvorpå dette kan fortælles på sjov og interessant vis, er at tilknyttes en lille historie for hver dag i påsken til hvert æg og så åbne et æg dagligt med en lille historie i. Det er en påskegave, som børnene aldrig vil glemme. Alternativt kan du også forkæle børnene med en påskegave til den søde tand.

Det 1. påskeæg – Palmesøndag

I ægget er der en masse små grene og blade. Dette skal være en lille fortælling om, hvordan Jesus red ind i Jerusalem efterfulgt af venner og fjender

Det 2. påskeæg – skærtorsdag

I ægget ligger et brød/bolle. Her fortælles om, hvordan Jesus samlede sine venner til middag for at fortælle dem, at han ville forlade dem, men at de altid skulle huske ham. Fortæl også, at man husker bedst med maven, hvorfor Jesus gav dem vin og brød, så de kunne blive mindet om ham, hver gang de spiste brød og drak vin.

Det 3. påskeæg – langfredag

I ægget ligger en natursvamp vædet i eddike. Fortæl, at en af Jesus’ venner snød ham, hvilket førte til, at han blev taget til fange og korsfæstet. På korset var han meget tørstig, men de gav ham kun eddike. Send svampen rundt og lad børnene dufte til den.

Det 4. påskeæg – påskedag

Ægget er tomt! Fortæl børnene om, hvordan Jesus blev begravet inden i en klippehule, men da hans veninder kom ud til graven, var graven tom. Det, vi fejrer i påsken, er netop, at Jesus’ veninder så, at døden var væk, og at livet var kommet igen.