Lav selv dine skumfiduser sammen med børnene

Nogle gange er det okay at spise søde sager, og som med så meget andet er det bare endnu mere lækkert, når det er hjemmelavet. Har du prøvet at have børnene med i køkkenet før? Rent logistisk kan det måske virke nemmere at lave tingene selv, men i sidste ende er det en rigtig hyggelig oplevelse for alle parter. Børn synes ofte, det er sjovt med projekter, hvor man kan følge processen.  Et forslag til en hyggelig dag i hjemmet er at lave hjemmelavede skumfiduser. Det tager omkring 30-40 minutter at lave, og du har stort set garanteret et par velsmagende skumfiduser efter et par timers afkøling.

Lav selv forskellige slags skumfiduser til alle aldre

Udover den hyggelige tid med børnene i køkkenet, kan du faktisk få et rigtig velsmagende resultat ud af arbejdet. Der findes et væld af opskrifter på nettet. Hvad enten du er til lakrids-, hindbær- eller bananskumfiduser, er der en opskrift på det. Her er en liste over de ingredienser, du skal bruge til grundopskriften:

  • Husblas
  • Sukker
  • Vand
  • Vaniljestang
  • Flormelis

Det eneste, du skal tilføje hertil, er den ønskede essens og evt. frugtfarve for at give skumfiduserne lige præcis den smag, som du og børnene gerne vil have.

Hjemmelavede skumfiduser som familieaktivitet

Hygge, søde sager, samvær med familien. Hvad mere har man egentlig brug for? At lave skumfiduser selv er supernemt – også med børn. Det er sjovt, det er velsmagende, og de kan hurtigt laves. Hvis du vil toppe en hyggelig stund i køkkenet med endnu mere nærvær og familietid, er de hjemmelavede skumfiduser også perfekte til at tage med ud på tur og riste over bål med tilhørende kiks – og så har du også en rigtig god undskyldning for at nyde de søde sager.