Hjælp til pårørende til kronisk sygdom

Som nær pårørende til en person med en kronisk sygdom, kan det være svært at finde fodfæste i situationen. Derfor er det vigtigt, at man som pårørende og syg snakker sammen om, hvordan begge parter har det, og det er også vigtigt at stille de svære spørgsmål. Når dialogen er åben og fri, selvom det kan være hårdt svært at snakke om de svære ting, bliver det langt nemmere for alle at finde rundt i for alle.

Som pårørende til kronisk sygdom er det en svær position at være i, men det er vigtigt, at I ser hinanden eller snakker sammen i telefon, for at bevare den gode relation.

Du kan altid bede om hjælp

At håndtere kronisk sygdom er svært, og der skal ikke meget til, før alt det negative ved situationen kan overrumple de fleste. Derfor er det vigtigt at huske at fokusere på det positive og ikke glemme alle de gode ting. Husk at samtalerne kan handle om alt, men bør også handle om de god ting og de gode stunder. Skulle det dog alligevel blive overvældende og for meget, er det altid muligt at bede om hjælp. Med en bisidder kan du som pårørende til en person med kronisk sygdom få et ekstra sæt øjne og ører med til de svære samtaler på sygehuset eller hos lægen