Posted on

Du har helt sikkert prøvet at vågne op med dårlig ånde, men er det et tilbagevendende problem, du døjer med og tænker på i løbet af dagen? Så er der heldigvis noget at gøre ved det.

Ofte så skyldes dårlig ånde manglende eller dårlig mundhygiejne, og lugten fra munden stammer fra madrester og bakterier i tænderne. Derfor er det første og bedste råd, at du skal huske at børste dine tænder ordenligt. Samtidig kan du med fordel bruge tandtråd, så du kan alle de bakterier, som nemt kan sætte sig mellem tænderne.

Gode råd til at undgå dårlig ånde

Men udover at børste tænderne godt og grundigt, er der også et par andre råd, du kan følge for at undgå dårlig ånde. I kampen mod dårlig ånde er spyt samt mad og drikke effektive våben. Disse ting kan være med til at skylle de dårlige lugte væk, så lad vær med at springe måltiderne over og drik jævnligt vand, så er du godt på vej.

Derudover kan du også prøve at tygge tyggegummi. En tør mund forårsager nemlig rigtig dårlig ånde, og når du trygger tyggegummi, så får du spytproduktionen i gang og renser munden for bakterier. Derfor er tyggegummi en rigtig effektiv måde til at undgå dårlig ånde.

Et andet råd er at spise kanel. Kanel kan nemlig pga. en særlig ingrediens være med til at reducere bakterieproduktionen i munden. Du kan derfor prøve at drikke kanel-te og se om ikke, det kan være med til at forebygge den dårlige ånde.

Kontakt dit tandlæge, hvis dårlig ånde er et tilbagevendende problem

Er dårlig ånde et tilbagevendende problem, og børster du allerede tænder regelmæssigt og bruger tandtråd? så kan du med fordel kontakte din tandlæge. Din tandlæge kan hjælpe dig og give dig en behandling, som kan være en langvarig løsning fremfor mundskyl og de andre midlertidige løsninger, der findes derude.