Posted on

Find på gode aktiviteter til lejrskolen

Det kan være svært at finde på gode aktiviteter, der hverken er for dyre, tager for lang eller kort tid og som ikke kommer til at få nogle elever til at føle sig udenfor. Noget af det en lejrskoletur er allerbedst til er at opbygge et fællesskab eleverne imellem, og det kommer især ud af gode aktiviteter. Vi giver her en kort liste over ting, som vi mener en god lejrskole i Nordsjælland uden tvivl vil indeholde.

5 aktiviteter I bare skal lave!

  • Lav lejrbål om aftenen! Der findes næsten ikke noget mere hyggeligt end et stort bål, I alle kan sidde om og riste skumfiduser og evt. synge et par lejrbålssange ved.
  • Rundboldsturnering. Det er en supernem aktivitet, der hverken kræver meget planlægning eller redskaber. De fleste elever kender spillet, og det vil være en god måde at slutte en lang faglig dag af på.
  • Lav jeres eget stjerneløb! Forbered et stjerneløb hjemmefra med forskellige aktiviteter og poster. Eleverne bliver tvunget til at samarbejde, og de kommer lidt rundt og ser, hvor I er kommet hen.
  • Tag en kanotur. Endnu en god samarbejdsøvelse er et par timers sejllads i en kano. Hvis I er i nærheden af vand, er det også en god måde at udforske naturen på!
  • Lav mad i fællesskab. Inddrag børnene i madlavningen og giv dem forskellige opgaver, så alle føler, de bidrager med noget.